Skip to main content

Introduktion

Dette er en guide for hvordan du navigerer og anvneder Grundsvandspejling applikationen.

Kom igang

Før du kan indberette en kontrolmåling, kræver det at du har fundet den rette boring.

Du har to muligheder for at finde den ønskede boring. Du kan enten søge efter en boring, eller finde den på kortet. Du vil kun blive vist de boringer som er associeret med din virksomhed på kortet, men vil altid kunne søge efter en hvilken som helst boring.

Søg efter boring

Hvis du kender navnet på boringen, kan du benytte søgefeltet lige over kortet for boringerne. Hver gang du giver et input, vil søgningen opdatere med boringer baseret på dit input. Efter du har valgt en boring ud fra din søgning, vil en popup åbne på boringen på kortet der viser nogle informationer om de sidste kontrolmålinger foretaget. Hvis du trykker på denne popup, vil du blive sendt ind på boringen.

Search for borehole

Find boring på kortet

Hvis du kender den geografiske lokation af boringen, kan du anvende kortet. Ved et tryk på en af boringerne på kortet, åbnes en popup fane der viser nogle informationer om de sidste kontrolmålinger foretaget. Hvis du trykker på denne popup fane, vil du blive sendt ind på boringen.

Map for borehole

Tilføj en kontrolmåling eller målepunkt

Kontrolmåling

Når du er inde på boringen vil du nederst på siden se en navigationsbjælke. Her trykker du på Indberet pejling. Nu vil en form åbne sig, som du kan udfylde med informationer vedrørende kontrolmålingen. Her vil det også være muligt at angive hvis en Måling ikke mulig grundet boringen var tør eller overløbet. Det er vigtigt at tage stilling til hvorvidt den boring man pejler er påvirket af en pumpe. Dette gøres ved at sætte flueben i Pumpeboring, som udvider indberetningsformularen med information om hvorvidt det er en Driftpejling eller i såfald ikke, hvornår pumpen er stoppet.

Submit measurement

Manglende målepunkt for boring

Hvis du ikke kan indberette en kontrolmåling, skyldes det sandsyligvis at der ikke er registreret noget målepunkt. For at tilføje et målepunkt, kan du trykke på den røde boks i midten, som vist i illustrationen nedenunder. Her vil et ny form åbne op til indberetning af et målepunkt. Hvis du allerede har foretaget din egen måling af et målepunkt, kan du indberette dette. Ellers kan du vælge det allerede eksisterende fra Jupiter, som vist i illustrationen nedenunder. Efter det er tilføjet, kan du nu indberette din kontrolmåling som forklaret ovenfor.

Submit MP

Dynamisk indberetning

Imens du indberetter en pejling, vil du på grafen kunne se den pejling du er igang med at indberette. Det vil altså sige, at den opdateres med det samme, hvis du foretager en ændring. På den måde, vil du kunne se hvordan din pejling ligger i forhold til de andre, uden at skulle tilføje den først - dette hjælper med at sikre at man indberetter en korrekt pejling.

Submit MP